Piškotki

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

2. Zakaj spletna stran Apartmaji Ema potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani. Doživetje na naši spletni strani je tako bolj osebno, obenem pa se bolje odziva na uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas. Brskanje po spletni strani je tako bolj učinkovito in prijetno.

3. Zakaj spletna stran Apartmaji Ema uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti. Ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki nam pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo nam pri zbiranju statistik, s katerimi lahko spremljamo obisk naše spletne strani. S pomočjo piškotkov poskušamo oceniti učinkovitost zasnove naše spletne strani, ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabniki na njegovi spletni strani.

4. Katere piškotke uporabljamo?

OBVEZNI PIŠKOTKI

Obvezni piškotki pomagajo našemu spletnem mestu omogočiti osnovne funkcije, kot so navigacijska strani in varen dostop spletna mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

Ime piškotka Namen uporabe Čas trajanja Podjetje
Elementor
Dovoljuje spreminjanje vsebine spletnega mesta v realnem času.
Trajno
Apartmaji Ema
rc::a
Uporablja se za razlikovanje med ljudmi in roboti.
Trajno
Google
rc::c
Uporablja se za razlikovanje med ljudmi in roboti.
Čas trajanje seje
Google

5. Nadzor nad piškotki

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko, ampak vi lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika tako, da izbrišete piškotke oziroma izklopite avtomatsko sprejemanje, če to želite. Generalno imate možnosti, da pregledate listo piškotov, ki jih stran uporablja, pobrišete vsakega posebej, blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke določenih domen, sprejemate vse piškotke, lahko ste tudi obveščeni, kdaj je novi piškotek izdan oziroma zavrnjen. Obiščite nastavitve vašega brskalnika, da spremenite nastavitve piškotkov. Sledile naslednjih navodilom za vaš tip brskalnika: